Slow Enough To Win

Under de senaste åren har jag utvecklat min egen tränings- och idrottsfilosofi som jag kallar Slow Enough To Win. Under 2018 (och framöver) vill jag förmedla detta på olika sätt, till alla som vill utveckla sin förmåga inom konditionsidrott.

Vad innebär Slow Enough To Win?

Slow Enough To Win är ett mantra som genomsyrar det mesta jag gör, och som går att applicera på en mängd olika aspekter av framförallt träning och tävling. Men även i övriga livet. För mig yttrar det sig bland annat i det faktum att jag väldigt sällan pressar mig själv eller tar i, men ändå lyckas vinna lopp med ojämna mellanrum. Att starta ett lopp eller en intervall i perfekt fart/intensitet och lyckas hålla den hela vägen till mål. Att vara lyhörd kroppens signaler och i många fall hellre ta en extra vilodag än ett extra träningspass. Kort och gott – att inte stressa.

Aktiviteter

Som en del i projektet erbjuder jag en del aktiviteter, såsom rullskidlektioner, Öppet ”semester-hemma-läger” i Falkenberg, Genrep inför Falkenbergs Stadslopp och en bergslöpningsresa till Pyrenéerna. De flesta med ganska kort framförhållning, så håll utkik/följ gärna min Facebooksida Animaluminium för att ta del av information i första eller sista minuten.

Slow enough to (win)

Låt inte det sista ordet lura dig, även du som aldrig vunnit eller ens vill vinna en tävling är välkommen att ta del av mina erfarenheter och tjänster. Orden Slow Enough To Win kommer från mina egna tankar under de lopp jag vunnit genom åren. Men det handlar mer om en livsstil och ett genomförande än att faktiskt vinna. Soffpotatisar och elitidrottare – skicka in era ansökningar redan idag!

Slow Enough To (Win) handlar egentligen inte om att vinna lopp, utan om att hålla sig till och lita på sin egen kapacitet. Som här, när jag krossade mitt Halvmaraton-PB i Kroatien. Precis utanför topp-10 men ändå en vinnare!

Vetenskap och erfarenhet

Den kunskap jag förmedlar har samlats in under drygt 20 år från massor av källor utöver min egen erfarenhet och de tränarutbildningar jag gått (bland annat Svenska Skidförbundet Längdskidtränare steg 1 – 3). Även om det allra mesta jag förmedlar grundar sig i forskning kommer jag sällan att kunna ange några källor eller bevis för mina idéer, men ibland kommer jag att berätta anekdoter eller leverera citat med härmad Österrikisk brytning.

Vill du bli Slow Enough To Win?

I början av 2018 öppnade jag ansökan till ett coachingprojekt där jag valde ut tre personer att fokusera extra på, men även har haft fortsatt kontakt med övriga sökande. Ansökan är fortfarande öppen – Klicka här för att gå direkt dit

En reaktion på “Slow Enough To Win

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *