På pallen men ändå inte

Idag hade jag tänkt ställa mig på pallen i Blodomloppets 5km-klass i Borlänge. Hade inte tränat ordentligt på snart 5 månader men tävla kan man väl alltid göra? Tyvärr kom jag för sent till efteranmälan och fick således inte anmäla mig. Men jag gjorde en egen nummerlapp och smög in i startfållan ändå. Mer taggad än nånsin (”Nu får jag fan se till att vara först i mål, annars är det här helt bortkastat!”). Fick en liten dålig start och hamnade ganska snart i ett vaakum, 10-20 meter bakom ettan Johan Samuelsson och lika långt framför tvåan. Jag tog in meter för meter på Johan första halvan och loppet och var som närmst 5-10 meter bakom. Men jag fick aldrig riktigt kontakt. Jag kroknade lite under de sista 2 km och Johan kunde dryga ut sin ledning som i mål blev 30 sekunder. Jag skulle alltså ha kommit tvåa om jag bara varit på plats 10 minuter tidigare men nu gick jag obemärkt förbi. Men det var rätt skönt det också. Sluttiden blev 16:49 och under loppet passade jag på att persa på både 1 km (2:59) och 3 km (9:46). Otränad. Så varför ska man träna?

Km-tiderna (kraftigt negativ trend):
2:59 – 3:22 – 3:24 – 3:34 – 3:28

I morgon ska jag guida Utvecklingslandslaget Team2015 runt de nya VM-banorna i Falun, som vi håller på att rita på jobbet. Hoppas på en fin förmiddag i gott sällskap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *