11/11-11

Min fixering vid nummer gör att jag länge funderat på vad jag ska använda den Elfte November Tjugohundraelva till. Tvångstankar om att jag måste titta på en klocka eller kanske göra en viktig transaktion av exempelvis 111 111,11 kronor har förföljt mig, ända tills jag insåg att jag med högsta sannolikhet kommer att stå på startlinjen på vinterns första skidtävling just detta datum. Om bara jag kunde få starttiden 11:11? Ett så fint datum kommer inte tillbaka på väldigt länge, speciellt inte under min livstid.

I några år har jag tjatat på Frida om att vi väl kunde gifta oss den 11/11 2011, på en bergstopp nånstans. Det råkar ju faktiskt vara dagen då vi varit ihop i sju år och sju månader. Detta var dock inte så populärt eftersom man för fan inte kan gifta sig mitt i november, och hur kul är det att vara på en topp då?

Så jag kompromissade och frågade om vi inte åtminstone kunde förlova oss det datumet. Detta var lite lättare att få igenom, men det kom förstås lite grus i maskineriet när det dök upp en SKIDTÄVLING just den dagen. På något märkligt sätt lyckades jag få igenom det, och med över två månader kvar till detta vackra datum hade vi helt plötsligt en ask med två ringar hemma.

Trots att jag aldrig varit och aldrig kommer att bli någon vidare romantiker, fick jag övertyga mig själv (med viss hjälp utifrån) om att det nog var på sin plats att ställa till med någon form av frieri vid något tillfälle. Detta genomfördes, men sagan om den utflykten är för lång för att berättas i förbifarten, så den besparar jag Er. Men för ordningens skull besvarar jag den obligatoriska frågan ”Vilken topp?” genom att avslöja att det skedde på Ärtknubben, en liten kulle med utsikt över en liten bit av Dalarna. Inget märkvärdigt, men åtminstone en topp.

Det kanske blev lite krystat det där, udda att inte ens träffa sin blivande fru på vår förlovningsdag. Men vi fick åtminstone genomfört något mycket betydelsefullt på ett för mig mycket betydelsefullt datum. Ett datum som därmed också kommer vara betydelsefullt och ihågkommet för resten av mitt liv.

Förlovningsringarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *