Det där med siffror…

1997 var jag 11 år och gick i fyran. Min lärare slutade och flyttade till Jönköping. Sista dagen skrev hon upp sitt nya telefonnummer på tavlan. Jag fick tänka efter en stund för att komma ihåg att hon hette Anita. Men telefonnumret, som jag aldrig någonsin ringt, är det första som dyker upp i mitt huvud när jag ser riktnumret 036… Vad är det för fel på mig?

2 svar på ”Det där med siffror…

  1. Du har sannolikt bara en annorlunda mnemonik (mnemoteknik) som gör att du minns just denna sifferserie så väl. Uppenbarligen har du hängt upp just denna serie på ngt speciellt….vad kan bara du svara på!

    DM 30km på söndag! Kommer raketen från Långås att liksom jag stå frustandes på start?

    • Ja kanske det. Just detta telefonnummer har ett mönster och med en IQ på 130 är det meningen att jag ska vara bra på att komma ihåg sånt. Men jag kommer ihåg de flesta nummer jag slagit mer än en gång. Just detta har jag dock aldrig använt mig av. Ganska praktiskt men jag hade hellre lagt mer viktiga saker på minnet 🙂

      Det blir inget DM då jag inte tävlar för en Hallandsklubb längre. Annars är jag faktiskt på plats i Halland under helgen med anledning av pappas begravning som var igår. Däremot ska jag försöka mig på att köra Västgötaloppet/Ulricehamnsloppet på söndag. Det blir första tävlingen, ja nästan första ordentliga träningspasset på över en månad så jag har inga förväntningar mer än att jag hoppas att det ska bli kul. Jag kör för pappa och för att se om det är någon idé att åka Vasaloppet i år. Lycka till på söndag!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *