Relationer på öppet köp

På väg hem från årets julfirande, som mot alla odds blev av, blev jag återigen ofrivillig åhörare av ett samtal mellan två personer. Den här gången var båda av det manliga könet, men jag har hört snarlika ord mellan alla möjliga kön och konstellationer. 

Det börjar oftast med att den ena frågar ”Hur går det med tjejerna/killarna då?”, och så diskuterar de fram och tillbaka de 2-5 tjejer/killar som finns på relationslistan just nu. Den ena har man kanske kommit lite längre med, den andra tycker man lite mer om. En tredje kanske påstår sig ”ha svårt för att bli kär”. Och så diskuteras det fram och tillbaka ett tag men slutar oftast med slutsatsen ”Ja men satsa på henne då, men se till att ha några andra på gång ifall det skiter sig”…

Jag blir fascinerad på så många sätt. Nog för att jag känner igen mig till viss del. Dyker det någonsin upp en person som visar någon form av intresse för mig så kan jag ge mig fan på att det dyker upp minst en till. ”Och däremellan kommer fastan”… Men lika mycket känner jag mig totalt vilsen i deras samtalsämne. De pratar om tjejer/killar som om det var något man gick ut och handlade i mängder på öppet köp i någon affär och gick hemma och provade lite. För mig är det mer som att spela på Lotto, och inte kunna hämta ut vinsten när den väl infinner sig, vilket verkar ha ungefär samma sannolikhet som just att etablera någon form av intimare kontakt… Lögner och smussel har jag jävligt svårt för, och jag vill helst lägga fram alla kort på bordet redan de delats ut… Sen skulle jag bra gärna vilja veta hur man får tag på dealern, om man ska dra kortspelsliknelsen ännu längre… Eller hur man gör för att ta del av det där Lottospelet för den delen…

Nu skriver jag i gåtor igen, och jag gillar det. Ni som känner igen Er förstår nog också vad jag skriver. Och som vanligt vet jag nog inte riktigt var jag vill komma… Men… Är det meningen att det ska fungera så? Ska man leka med andras (och inte minst sitt eget) liv och känslor på det viset? Är det så man slår hål på ensamheten? Är det meningen att jag ska sjunka så lågt för att passa in i det sociala mönstret? Eller skulle det inte ens räknas som att sjunka lågt?

Hur som helst lär jag mig mycket på att studera andra människors samtal. Men jag skulle gärna ta emot lite hjälp av Er med att analysera det jag hör och ser. Genom att få svar på mina frågor och synpunkter på mina idéer… Så att jag kan lära mig ännu mer. Även om det sociala ”spelet” äcklar mig lite (eller kanske just därför) så vill jag gärna lära mig mer om hur saker fungerar där ute i verkligheten…

”Jag har nog egentligen aldrig riktigt träffat någon. Jag har bara blivit lämnad”
– Andreas Lundblad 2012

God Jul!

5 svar på ”Relationer på öppet köp

 1. God Jul vännen.
  Det är mycket funderingar du har. Inte lätt att förstå allt som händer.
  Nu har du i alla fall klarat av din värsta helg. Hoppas det har varit bra.
  Det var väldigt trevligt hos Ansins familj. Glada och trevliga människor och god mat. Kul med lite barn också. Var ju några år sedan ni var små.
  Roligt att få vara med Camilla och Ansin så att man träffade någon från familjen.
  Saknar ju dig förstås menn förstår ju att tiden inte räcker till. Vi ses väl när du hinner ta dig ned. Vi måste ju ses innan du drar till Kanada tycker jag i alla fall. Ha en bra helg så hörs vi!
  Kramar från moderskapet

 2. Jag vet, jag förstår inte heller…
  Både ha kakan o äta upp den? Det går väl inte? Att leka med känslor, andras eller egna, har ett högt pris. Men, kan vinna så mycket om det blir rätt.
  Jag uppskattar inte o vara en provkörning med ångervecka.
  God Jul vännen, här var min tolkning av problemet….

 3. Tänker att det är kidsen och liknande som pratar så. Inte så trevligt… Jag bestämmer mig för hur jag vill att vi människor borde förhålla oss till varandra, försöker leva efter det och hoppas att det finns andra som också vill ha det så. Vilket det gör, det finns alla typer av människor, även sådana som är prick som du och jag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *