Utan dina andetag – Dagens låt 29 september 2012

Ibland publicerar jag covers i den här kategorin, även ifall jag nästan alltid gillar originalet bäst. Men ibland har Covers hjälpt mig att upptäcka artister. Och då förtjänar de en plats. I detta fall anser jag dessutom att denna cover är bättre än originalet.

Spotify: Carolina Wallin Pérez – Utan dina andetag
Spotifylista med samtliga bidrag: Dagens Låt andreaslundblad.se 

Låten i sig ger mig blandade känslor. Jag vill känna så igen. Fast jag skulle nog aldrig våga. Och kanske känner jag redan så. Jag kan inte riktigt stå utan någon annans andetag. Behöver vänner för att orka. Texten syftar ju förstås på något mer än bara vänskap. Men på något sätt beskriver den ändå det jag kämpar med. Att trivas i mitt eget sällskap. Jag kan inte ens stå. Men jag vet inte vems andetag det är jag behöver. Samtidigt som det här inlägget publicerade jag följande: SoundCloud-premiär. Det blir en form av dubbelinlägg.

”Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *