Vem är han?

Rubriken på det här inlägget förblir något kryptisk ett tag till. Men jag gillar det på något sätt. En fråga som gäckat mig länge. Inlägget diskuterar evolution, könsfrågor, sex, relationer, apdans, ”bortamatcher”… You name it. Frågan är om jag lyckas sy ihop den här säcken till slut. Det är en gigantisk gåta för mig, det här. Ett stort och viktigt ämne. Men tyvärr kommer jag bli utan svar. Det är det enda jag är helt säker på. Jag tror jag kommer vara lite hård och dömande idag. Men stora delar av min världsbild och inställning är ändå svår att ta på allvar för många, så då får ni väl se likadant på det här…

Det jag alltid undrat är: varför denna ständiga jakt efter de dumma killarna? De dåliga? De farliga? Ruttna? Svinen? Aporna? Det kanske kan låta som en hård inledning men det är så jag ser på det. I ena änden av ämnet har vi dansgolvet. Apdansen, som vi med lite mer innanför pannbenet kallar det ni andra kallar för ”dans”. Där de dummaste och gladaste samlas och njuter av varandras kroppar för att några timmar senare gå hem och dansa ”vuxenbugg” i ena partens säng. Alla är förstås inte dumma i grunden, men det finns hjälpmedel för att bli. Innan morgonen kommer har den andra parten smugit ut, för ytligheten har blivit regel och relationen undantag. Gåtan för mig är hur evolutionen har fört oss hit. För det är ju trots allt en instinkt. En drift. Med syftet att fortplanta oss. Även om vi utvecklat det hela till att absolut inte fortplanta oss. Som tur är, i detta fallet. De ruttnaste killarna går hem och ”låtsasfortplantar” sig med de snyggaste tjejerna. Och vilken kille som ska få följa med just ikväll avgörs av falskhet och spel. Minsta avvikelse från de vidriga reglerna i det ruttna spelet och du är ute ur leken. De vackraste och mest intelligenta människorna når aldrig fram, för allt handlar om att tänka så lite som möljigt och bete sig så dåligt som möjligt. Ljuga.

Då var ”bortamatch”, evolution och apdans avklarat. Tre av de ämnen jag utlovade. Sen var det relationer och könsfrågor också. I detta kommer även kopplingen till rubriken. För detta är ännu en del av gåtan. Bland de tjejer jag känner (eller ja, vet mer om…) har de flesta haft sex eller varit ihop med fler än 10 killar i sitt liv. Ofta 20-30, inte alltför sällan ännu fler. Men bland de killar jag har koll på ligger motsvarande siffra ofta omkring noll. 0-3  är inte alls ovanliga siffror. Någon enstaka ligger runt 10. Mer än så vet jag inte, för jag pratar sällan med killar. Tyvärr. Så därifrån kommer frågan. Vem är han? Han som har legat med alla tjejer? Ekvationen är omöjlig för mig att få ihop. Dessutom lärde jag mig någon gång att killar ofta överdriver och tjejer tvärtom. Vet inte om det stämmer, men lite skämtsamt sa någon att om en kille uppgav hur många tjejer han varit med kunde man dividera det med tre för att få sanningen. Medan tjejernas svar, å andra sidan, skulle multipliceras med tre. Inget i detta inlägg är särskilt vetenskapligt, men detta är ett sätt för mig att förstora gåtan ytterligare. Vem är han?

Sex är egentligen inte särskilt viktigt för mig, men däremot försöker jag förbättra min inställning till ämnet. Bli lite mer vän med det hela. En dag kommer ett extremt naket inlägg på ämnet. Jag har börjat skriva det men är långt ifrån redo att publicera. Det faktum att sex är så oviktigt för mig men verkar vara så viktigt i alla andra killars ögon, är väl en anledning om någon att försöka förstå? Besvara gåtan? Sex är som sagt inte viktigt, men å andra sidan är relationer och närhet extremt viktigt för mig. Som ni kanske förstått. Och sent kommer jag söka relationer på ett dansgolv. Men ibland är det skönt att passa in i mönstret. Slippa va smart ikväll.

”Vi dansade i samma takt
Likadana hjärnor som redan tänkt på allt innan någonting hänt
gjort om till ironi rädd för något som känslor men slippa
vara smart i kväll.”
Annika Norlin 

Godnatt och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *