En 14-åring med huvudet på skaft

… Och som hjälper till att motarbeta fördomen att killar aldrig tänker så här, har skrivit ett förslag till Skolverket. Finns en hel del att tillägga och utveckla i förslaget, men jag imponeras av killen som vågar/klarar av att tänka så här och dessutom skriva om det. Mitt i yngre tonårens fruktansvärda turbulens.

Förslag till Skolverket – Inför socialkunskap!

Jag kanske riskerar att bli påhoppad som trångsynt nu, men jag tycker det är såå viktigt att det är en kille som skrivit det här inlägget. Som jag minns det var det fullt normalt för tjejerna på högstadiet att gå till kuratorn i tid och otid, medan vi killar aldrig ens visste vad kuratorn skulle ha för funktion. Att gå till kuratorn skulle troligtvis vara en direkt källa till mobbing. Som sagt, förslaget måste säkert utvecklas. Men killen som skrivit det borde få någon slags hederspris! Självklart vore det naivt att tro att all mobbing skulle försvinna. Tyvärr har jag svårt att se en värld utan mobbing, det kommer alltid finnas ett behov att sätta sig över andra. Men förståelse för beteenden och framförallt en ökad självkännedom skulle många, i mina ögon framförallt killar, kunna bli mycket starkare av. Själv hade jag till exempel ingen aning om vad självförtroende, självkänsla eller självbild innebar så sent som för ett halvår sedan. Det var bara tomma ord i mina öron, och jag har fortfarande en lång väg att gå för att bygga upp något som borde ha skapats redan i barndomen. Ett problem som jag tyvärr tror att jag inte är ensam om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *