Luften blir friskare när åskan går

Kjell Höglund sjunger så i den mycket märkliga men tänkvärda låten ”Genesarets Sjö”. Kom att tänka på det idag. Hur lätt det är att andas dagen efter en riktig skitdag. Hur livet plötsligt känns hoppfullt, idéer frodas och beslut blir lättare att ta.

Igår var en riktigt tung dag. En sån då Lång dag ekar mellan hjärnhalvorna. Allt känns hopplöst, inget har någon mening. Du vet inte vem du är, har glömt var du kommer ifrån och vet inte vart du är på väg. Redan igår sa jag att ”men jag vet att det är bättre redan i morgon”. Och det var bättre idag. Dessa skitdagar behövs. För eftertanke och grubblerier. För att hitta sig själv i sitt liv. Så länge det är de bra dagarna som får övertaget. Jag har lyckats vända det. För en kort tid sedan gick det ibland månader mellan mina bra dagar. Nu går det oftast veckor mellan de dåliga istället.

Nästa gång jag har en dålig dag ska jag tänka på kvällens chatt med Tekla Fridén och se fram emot nästa dag på ett helt annat sätt. Vet inte om det var Tekla som hjälpte mig att komma fram till det. Men det var till henne jag skrev det. Att jag gillar dagen efter dåliga dagar. Har inte tänkt på det innan. Att det är så mycket lättare att andas då. Precis som luften blir friskare när åskan går. Det gav mig också mer förståelse för ovan nämnda låt av Kjell H.

Idag har jag nämligen tagit ett ganska avgörande beslut inför hösten. Vad det går ut på blir inte officiellt förrän jag vet om det går att genomföra. Men till er som vet och som är inblandade: Tack. Ni kanske inte hjälpte mig att komma fram till beslutet, men ni hjälpte mig att ta det genom att jag tvingades uttrycka det i ord och kunde känna efter om det låter vettigt. Och lösa praktiska detaljer. Det har vuxit fram under en längre tid men först idag föll pusselbitarna på plats. Mycket tack vare den lättnad jag kände efter gårdagens oerhört tunga känsla, som toppades av att jag såg pappas gravsten för första gången. Och fortfarande kände mig helt oberörd av att han är borta. Oerhört läskigt, men senaste veckan har jag faktiskt fått känna starka känslor för första gången på jättelänge så jag vet att det är på väg åt rätt håll. Inga mer detaljer om det, ni som vet vet!

Jag skulle nog kunna utveckla det här mer, men det känns överflödigt. Det jag ville ha sagt är: När ni har en dålig dag nästa gång kanske ni också kan använda er av dagens erfarenhet?

Mina inlägg har börjat bli ganska populära, märker jag på statistiken. Kul! Kommentera gärna så jag vet vilka ni är och hur ni hittat mig 🙂

Kram

Ett svar på ”Luften blir friskare när åskan går

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *